Pagina's

zaterdag 15 mei 2010

Vergelijken is geld verdienen

Op het internet kunt u vrijwel alles met elkaar vergelijken. Door eerst te vergelijken kunt u veel geld besparen. Ook kunt u op het internet bevindingen aantreffen van consumenten die hun visie geven over bepaalde producten en diensten.

Producten die veel met elkaar vergeleken worden zijn verzekeringen, vakanties en aanbiedingen van telecombedrijven. Het aanbod van productvergelijkingen is de laatste jaren sterk toegenomen. Vooral voor vakanties kunt u daar uw voordeel mee op doen. U kunt niet alleen met een paar drukken op toetsen een gedegen vergelijkingsonderzoek verrichten, maar u kunt ook nagaan in hoeverre er mensen zijn die slechte ervaringen hebben gehad met een bepaalde touroperators of bepaalde vakantiebestemmingen.


Eerst vergelijken dan kopen

Veel consumenten staan nog huiverig tegenover aankopen op het internet. Ze kijken het liefst de verkoper in de ogen en willen het aan te kopen product eerst voelen en grondig bekijken. Toch doet u er verstandig aan om eerst op het internet te zoeken naar de beste prijs. Op bijvoorbeeld een televisie kunt u tientallen euro’s besparen door naar een andere electronicazaak te gaan binnen uw eigen woonplaats. U hoeft niet meer verschillende winkels af te lopen en hebt toch de scherpste prijs. Als consument moet u niet altijd voor het goedkoopste product gaan. De kwaliteit is vaak belangrijker dan de prijs.

De maandlasten verlagen door te vergelijken

De meeste consumenten letten goed op de acties in de supermarkten. Dit kan bij de boodschappen een paar euro’s besparen. De vergelijkingen die veel geld kunnen opleveren doen consumenten juist te weinig. Tientallen euro’s besparen op de maandlasten door over te stappen naar een andere energieleverancier of een hypotheek sluiten bij een andere bank in plaats van uw huisbank. De meeste mensen zouden ook veel geld kunnen besparen door de verzekeringen eens kritisch tegen het licht te houden.

Verzekeringen vergelijken

Door de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, kunt u veel geld besparen. Bij de goedkopere verzekeraar krijgt u hetzelfde product, alleen de prijs is anders. U moet hierbij wel oppassen dat u niet alleen vergelijkt op de premie. De verzekering is mogelijk wel goedkoper, maar de dekking kan ook beperkter zijn. De meeste verzekeraars hanteren echter vergelijkbare dekkingen ten opzichte van de concurrentie. U kunt ook besparen door overbodige verzekeringen op te zeggen of verzekeringen aan te passen. Iemand die in een oude auto rijdt hoeft geen wa/casco dekking (all risks) te hebben. In geval van schade kijkt de verzekeraar namelijk naar de dagwaarde van de auto vóór de opgetreden schade, maar om de premie vast te stellen kijkt hij naar de nieuwwaarde van de auto in het betreffende bouwjaar.

De hoogste spaarrente

De consumenten die hun geld niet toevertrouwen aan de beurs, zullen hun geld op een spaarrekening zetten. De hoogste spaarrente volgen, zal het hoogste rendement opleveren. Op het internet treft u diverse websites aan waarop u eenvoudig de hoogste spaarrentes kunt achterhalen. Een groot nadeel hierbij is dat de rentes de volgende dag weer verlaagd kunnen worden. De spaarrentes zijn namelijk variabel en de hoogte van de spaarrente word bepaald door de betreffende bank. Over het algemeen kunt u wel stellen dat de meeste banken wel ongeveer dezelfde trend aanhouden. De hoogte van de spaarrente is namelijk ook afhankelijk van de rentestanden op de geldmarkt.

Bron: http://financieel.infonu.nl/geld/55287-vergelijken-is-geld-verdienen.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten